Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Trondheim

Siste kundeomtaler av Trondheim

Aliona Grincevic - Trondheim
på: 06.06.2016

Hyggelige renholdere som vasker nøye,veldig fornøyd.

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Trondheim

Markedsplass Trondheim

Trondheim, tidligere også kalt Nidaros og Trondhjem, er en bykommune i fylket Sør-Trøndelag. Ifølge sagafortellinger ble byen etablert av Olav Tryggvason i 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217. Trondheim er nå den tredje mest folkerike kommunen i Norge med 179 692 innbyggere. Trondheim er administrasjonssentrum for Sør-Trøndelag fylke, og et etablert regionssenter for hele Midt-Norge. De største virksomhetene målt i omsetning i Trondheim er Reitangruppen som opererer med daglivarer, kiosk og eiendom, Tine meieri, Gilde slakeri og Coop.

Trondheim har den lengste sammenhengende trehusbebyggelsen i Norden, og kalles derfor trehusbyen. De er bygd i ulike perioder, fra tidlig 1700-tallet, med et tyngdepunkt fra siste halvdel av 1800-tallet. Av severdigheter kan Trondheim blant annet by på landets nest største universitet; Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet, Nidarosdomen, Kristiansten festning, Trondheim kunstmuseum, Munkholmen og Rockheim.

Trondheim er som nevnt i Midt-Norge og er derfor et naturlig knutepunkt mellom jernbane, Hurtigruten og Europavei 6. Trondheim flyplass, Værnes, ligger i Stjørdal kommune i Nord-trøndelag, øst for byen. En rekke flyselskaper betjener Trondheim, blant annet SAS, Norwegian, KLM og Icelandair.

Fakta om Trondheim

Trondheim ligger i Sør-Trøndelag fylke og har en befolkning på 181513 .

Trondheim er lokalisert ved 63,435 breddegrad og 10,4 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon