Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Tromsø

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Tromsø

Markedsplass Tromsø

Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge og den niende største kommunen i Norge. Byen har kallenavnet «Nordens Paris». Arkeologiske funn viser bosetting 9 000 år tilbake. I Tønsvika like ved Tromsøya har det blitt funnet omfattende spor etter bosetning fra eldre steinalder. Det har også eksistert samiske boplasser ved noen av fjordområdene rundt byen.

Tromsø kommune huser i dag 70 358 innbyggere, men med den store tilstrømningen av studenter bor det antakeligvis over 75 000 mennesker i kommunen store deler av året. Tromsø kommune fikk sin nåværende utstrekning 1. januar 1964, da bykommunen ble slått sammen med nabokommunene Tromsøysund, Hillesøy og Ullsfjord. Tromsøregionen består av kommunene Tromsø og Karlsøy og er siden 2003 en av 16 byregioner i Norge.

Tromsø er endepunkt for Europavei 8 og andre inn og utfartsveier inkluderer Riksvei 858 som leder til E6. Tromsø lufthavn ligger på Langnes, ca. 4 km. Fra sentrum. Flyplassen er Norges femte største i forhold til trafikk. Tromsø er et viktig knutepunkt for flytrafikken til nord og det er jevnlige avganger til Oslo. Hvis du foretrekker sjøveien har Hurtigruten daglige turer til og fra Tromsø, hvis grunnlegger, Richard With, kom fra Tromsø.

De to største bedriftene, målt i omsetning, som har hovedkontor i Tromsø er SpareBank 1 Nord-Norge og Norges Råfisklag. Macks Ølbryggeri er muligens byens mest kjente. Byens største arbeidsgiver er Universitetssykehuset Nord-Norge og Universitetet i Tromsø.

Fakta om Tromsø

Tromsø ligger i Troms fylke og har en befolkning på 71295 .

Tromsø er lokalisert ved 69,634 breddegrad og 18,922 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon