Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Stavanger

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Stavanger

Markedsplass Stavanger

Stavanger by og kommune ligger i Rogaland fylke sørvest i Norge. Stavanger er Norges fjerde største bykommune med sine 129 191 innbyggere. Byen regnes fortsatt som sentrum for oljeindustrien i Norge, selv om det er endringer i disse dager, og er en av Europas energihovedsteder og er blitt betegnet som «oljehovedstaden».

Stavangers historie er i høyeste grad internasjonal. De første sporene etter bosetning i kommer fra tiden da isen trakk seg tilbake etter siste istid for omtrent 10 000 år siden. I bronsealderen (1800-500 f.Kr.) vokste det frem en rik høvdingklasse, som hadde nære forbindelser med Europa.

Stavanger er i dag administrasjonssenteret i Rogaland fylke. Stavanger blir regnet som det administrerende, økonomiske og kulturelle senteret i fylket og er residensby for flere aktører og institusjoner innen kultur, finans, helse, forskning og utdanning. Stavanger er Norges tettest befolkede kommune og regionen i sin helhet har over 70% av innbyggerne i Rogaland og rett under 25% av innbyggerne på Vestlandet.

Byen er knyttet godt sammen med resten av fylket, tross Boknafjorden som deler fylket i tre. Europavei 39 er motorvei mellom Stavanger og Sandnes, og fortsetter via tunnel og ferjesamband mot Haugesund. Stavanger flyplass, Sola ligger i Sola kommune omtrent 14 km. fra Stavanger sentrum. Den åpnet i 1937 og har betydelig helikoptertrafikk til og fra oljeplattformer i Nordsjøen samt direkte forbindelse til mange byer i Europa.

Severdigheter i Stavanger inkluderer Preikestolen, Norsk Oljemuseum, Sverd i fjell, Stavanger domkirke og kongeparken.

Fakta om Stavanger

Stavanger ligger i Rogaland fylke og har en befolkning på 130426 .

Stavanger er lokalisert ved 58,97 breddegrad og 5,729 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon