Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Oslo

Siste kundeomtaler av Oslo

Classico AS - Oslo
på: 13.06.2016

Flotte klær til alle anledninger, klær som man ikke finner andre steder. En meget hyggelig og kunnskapsrik betjening pluss svært trivelig lokale.

på: 30.05.2016

Når vi skulle skrive kontrakt så kom de på minuttet. Men dessverre så kunne de ikke holde tidsfristene de selv hadde satt etter at kontrakten ble signert ...

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Oslo

Markedsplass Oslo

Oslo, tidligere kalt Christiania, er Norges hovedstad og største by med sine 623 966 innbyggere. Hovedstaden står i en særegen situasjon når det kommer til lokal forvaltning da den er eneste by i Norge som også både er en kommune og et fylke. Oslo ligger vakkert plassert innerst i Oslofjorden og er kjent for sin nærhet til skog og mark, den tettest befolkede delen av byen ligger omkranset av grønne åser. Oslos internasjonale flyplass Gardermoen er en av de største og mest travle i Norden, og ligger omtrent 50 km fra Oslo sentrum. For å komme deg rundt i byen kan du velge mellom buss, t-bane, trikk og ferjer som går ut til øyene i Oslofjorden.

Øst for Bjørvika, hvor vi blant annet kan finne operahuset som åpnet i 2008, ligger Gamlebyen som er blitt omtalt som Nordens Pompeii grunnet tykke kulturlag under bakken. Ifølge arkeologene ble Oslo etablert med bystruktur rundt år 1000. Gamlebyen er Nord-Europas største middelalderbyområde og er i sin helhet fredet. Under kong Håkon Magnussons tid var middelalderbyen på sitt største og det var han som utvidet byen østover med blant annet Oslo fransiskanerkloster. På motsatt side av Bjørvika anla han Akershus slott og festning som residens, og i 1314 ble Oslo Norges hovedstad. Akershus festning står fortsatt den kan besøkes av allmennheten. Andre severdigheter i Oslo er blant annet slottet, Holmenkollen, vikingskipmuseet, Vigelandsparken mm.

Det meste av industrien Oslo hadde før har flyttet ut til nabokommunene og Oslo kan nå i stor grad kalles en service by. Mange arbeidsplasser ligger nå i offentlig sektor. I privat sektor domineres Oslo av administrasjon, og flertallet av landets største bedrifter holder til enten i eller nær byen. Oslo er også stor på ting som logistikk og handel, i tillegg til "nyere" bransjer som markedsføring, IKT og finansielle tjenester. Byen er i tillegg hjem for Oslo Børs som ble opprettet i 1819.

Fakta om Oslo

Oslo ligger i Oslo fylke og har en befolkning på 634463 .

Oslo er lokalisert ved 59,917 breddegrad og 10,728 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon