Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Kristiansand

Siste kundeomtaler av Kristiansand

på: 10.04.2016

Dette firmaet holder ikke avtaler, kommer heller ikke til avtalt tid, 2 dagers arbeid blir til 5 dagers. Ekstremt vanskelige og nå pr. Tlf og SMS. Disse ...

på: 22.02.2016

Heisann. Er ikke svært fornøyd med hun ene i respsjonen deres. Jeg har vært der 2 ganger nå og blitt avvist for å se legen min. Uansett om legen har det ...

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Kristiansand

Markedsplass Kristiansand

Kristiansand er en by om kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges sjette største kommune etter folketall og huser 84 476 innbyggere. Byen ble grunnlagt av kong Christian IV 5. juli 1641, og har også fått navnet sitt fra samme mann. Skrivemåten ble forandret fra Christianssand til Kristiansand i 1877. Kristiansandsområdet har vært bosatt i uminnelige tider. I 1996 ble det funnet et godt bevart skjellet av en kvinne fra ca. 6500 f.kr. i nabokommunen Søgne. Dette beviser et svært tidlig tilhold i skjærgården. Kristiansand som er vakkert plassert på sørkysten er kjent som en sommerby som vil si at det er stor tilstrømming av turister i sommermånedene.

Kristiansand er i dag et viktig knutepunkt for transport og kommunikasjon. Byen er norsk ende- og startpunkt for E18, E39 og riksvei 9. Kristiansand havn har status som en av de 10 nasjonale havnene som er inkludert i Nasjonal transportplan, herfra går blant annet hurtigbåt- og ferjeforbindelse til Hirtshals i Danmark. I tillegg har byen jernbaneforbindelse til Stavanger og Oslo med Sørlandsbanen. Kristiansand lufthavn heter Kjevik.

Dyreparken er spesielt populær og er den nest mest besøkte turistattraksjonen i Norge, bare slått av Holmenkollen i Oslo. Kristiansand er også kjent for store musikkfestivaler og har vært vert for Quartfestivalen. I Kristiansand sentrum ligger også Sørlandets Kunstmuseum i lokaler som tidligere rommet Kristiansand katedralskole. Museet arbeider både med billedkunst og kunsthåndverk. Andre severdigheter inkluderer Christianholm festning, Kristiansand domkirke og Flekkerøy.

Fakta om Kristiansand

Kristiansand ligger i Vest-Agder fylke og har en befolkning på 85681 .

Kristiansand er lokalisert ved 58,146 breddegrad og 8,006 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon