Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Fredrikstad

Siste kundeomtaler av Fredrikstad

på: 31.03.2016

Strålende! Meget hyggelig, informativ og 100% kundeservice! ikke uten grunn at man hiver seg på fly fra Trondheim, tog og buss når man blir tatt så godt ...

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Fredrikstad

Markedsplass Fredrikstad

Fredrikstad er den største kommunen i Østfold fylke, med 76 807 innbyggere og er Norges sjette største kommune målt i antall innbyggere. Fredrikstad karakteriseres ofte som Norges første renessanse by, med kvartaler avgrenset av gater anlagt i et regelmessig mønster. Bysamfunnet Fredrikstad og nabobysamfunnet Sarpsborg regnes i statistiske sammenhenger ofte som dobbeltbyen Fredrikstad/Sarpsborg. Sarpsborg har 51 723 innbyggere. Fredrikstad ligger ved Glommas utløp, Glomma er Norges lengste elv.

Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av kong Fredrik II av Danmark og Norge. Det skjedde under den nordiske sjuårskrigen mellom Danmark-Norge og Sverige. Under denne krigen brente svenskene Sarpsborg. I et håp om å gjøre den nye byen mindre utsatt for fremtidige angrep ble det nye navnet «Fredrikstad», oppkalt etter kongen. Derfor kan også grunnleggelsen av Fredrikstad ses som en gjenreisning av Sarpsborg. Severdigheter i Fredrikstad i dag inkluderer gamlebyen, Elingaard, Kongsten Fort og Fredrikstad Museum.

Fredrikstad knyttes til resten av Norge via fylkesvei 108, riksvei110 og riksvei111 som igjen knytter til europavei 6. Fredrikstad stasjon på Østfoldbanen har flere avganger daglig til Oslo og Haldenn/Gøteborg. Det er også bussforbindelse mellom Fredrikstad og Oslo, og så går det buss til Moss lufthavn, Rygge og Oslo lufthavn. Fredrikstad har også flere passasjer- og sykkelferger.

Fakta om Fredrikstad

Fredrikstad ligger i Østfold fylke og har en befolkning på 75583 .

Fredrikstad er lokalisert ved 59,212 breddegrad og 10,954 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon