Topp-200 byer  |  

Bransjekatalog Bergen

Bransjer

Alle bransjer i alfabetisk rekkefølge

Bergen

Markedsplass Bergen

Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst omgitt av «de syv fjell». Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 med navnet Bjørgvin som passende betyr «den grønne engen mellom fjellene». Bergen er Norges nest største by med over 267 000 innbyggere. Bergen har alltid vært ledende innen handel og sjøfart og var Norges hovedstad under Norges storhetstid, noe som senere er omtalt som Norgesveldet. Bergen var Nordens største by frem til 1600-tallet, og Norges største by inntil 1830-tallet.

Bergen har et aktivt, sterkt og allsidig næringsliv med alt fra marine, maritime og petroleumsrelaterte forskningsmiljøer til bank og forsikring, bygg og anlegg og handel og tjenesteyting, høyteknologi, massemedier, næringsmiddelindustri, reiseliv og transport. Bergen har i tillegg en av Nordens mest trafikkerte flyplasser, Flesland, og en av Europas største og travleste havner og er utgangspunktet for velkjente Hurtigruten og Bergensbanen.

Bryggen i Bergen er på Unescos verdensarvliste og består av 61 freda bygninger som står inn fra kaia i sentrum og stammer opprinnelig fra middelalderen. Bryggen er knyttet til hansaforbundets historie i byen og husene var både boliger for handelsfolk, kontorer og lagerrom. Andre severdigheter i Bergen inkluderer Edvard Grieg Museum, Fløyfjellet, Bergenhus festning og Ulriken.

Fakta om Bergen

Bergen ligger i Hordaland fylke og har en befolkning på 271067 .

Bergen er lokalisert ved 60,398 breddegrad og 5,325 lengdegrad.

Pages24 bruker cookies. Ved å fortsette på siden godkjenner du bruken av cookies. Mer informasjon